Tentoonstelling Kunsthal

Tentoonstelling Kunsthal

13 okt

t/m

10 feb

  • Algemene informatie over het evenement
    • Locatie: Kunsthal Rotterdam
    • Duur van het evenement: van 13 okt 09:00 tot 10 feb 17:00
    • Opmerkingen: Tentoonstelling 65 jaar Groot Handelsgebouw

Ik sta hier goed. 65 jaar Groot Handelsgebouw

Kunsthal Rotterdam viert het 65-jarig bestaan van het Groot Handelsgebouw met een tentoonstelling in hun auditorium. Je kunt de tentoonstelling tot en met 13 januari 2019 bewonderen. Kom jij ook een kijkje nemen?

‘U doet mij denken aan mijn vrouw. Die zoekt ook al vijfentwintig jaar naar schoenen die van binnen groot zijn en van buiten klein.’ – Architect Huig Maaskant, in antwoord op bezwaren tegen de grootte van het Groot Handelsgebouw

De levenswandel van een rijksmonument

Het Groot Handelsgebouw behoort tot de iconen van de stad Rotterdam. Het ontwerp van architect Huig Maaskant speelde een sleutelrol in de Nederlandse wederopbouwarchitectuur, en heeft sindsdien niets aan kracht ingeboet.

De tentoonstelling brengt de levenswandel van het Groot Handelsgebouw in beeld. Je krijgt bijzonder archiefmateriaal zoals films, foto’s en documentatie te zien. Over de mindere tijden en over een heuse comeback na de uitvoerige renovatie in 2005. Kunsthal Rotterdam brengt de geschiedenis van het Groot Handelsgebouw tot leven.

Huurders en bewoners

In de tentoonstelling komen ook verhalen van Rotterdamse huurders en bewoners aan bod, zoals die over een nijlpaard in de personenlift, of een mysterieuze zeilboot die tijdens de bouw tussen de derde en vierde etage hing. Over een pastoor die auto’s zegende op de weg die door het gebouw loopt, over een kleine supermarkt in de kelder die liever niet gevonden wil worden, en over vier ‘verstopte’ woningen in het gebouw.

Kom de tentoonstelling zelf bekijken

Je kunt de tentoonstelling tot en met zaterdag 13 januari 2019 bewonderen. Kunsthal Rotterdam heeft gelijktijdig onder andere de tentoonstellingen ‘Actie<-> Reactie. 100 jaar kinetische kunst’, ‘Objectivity. The art of usefull things’ en ‘Surf Tribe’ van Stefan Vanfleteren. De Kunsthal Rotterdam is dus zeker een bezoek waard! Kijk op de website voor bezoekersinformatie.

Terug naar het overzicht van evenementen

evenementen