Aandelenadministratie

Aandelenadministratie

In de aandelenadministratie van de vennootschap zijn de aandelen op naam geregistreerd. Deze aandelen zijn verhandelbaar op NYSE Euronext in Amsterdam en leverbaar in de vorm van certificaten op naam.

Aandelenadministratie

In de aandelenadministratie van de vennootschap zijn de aandelen op naamgeregistreerd. Deze aandelen zijn verhandelbaar op NYSE Euronext in Amsterdam en leverbaar in de vorm van certificaten op naam.

Groothandelsgebouwen N.V. i.l. is sinds 1984 een beursgenoteerde onderneming. Momenteel bestaat het aandeelhoudersregister uit 12 aandeelhouders. In principe bestaat er geen uitleverplicht in de vorm van aandelen en kan het aantal aandelen in register niet toenemen, enkel door mutaties gelijk blijven dan wel verminderen.

Verkopen van aandelen
Als een aandeelhouder zijn aandelen wil verkopen, dient hij bij Groothandelsgebouwen N.V. i.l. een verzoek tot certificering in.

Formele afhandeling
Naar aanleiding van het verzoek tot certificering van de aandeelhouder worden de aandelen op naam overgedragen aan Stichting Administratiekantoor Groothandelsgebouwen. Deze Stichting geeft ABN AMRO Bank N.V. een opdracht om de certificaten te leveren ten gunste van het door de voormalige aandeelhouder opgegeven effectendepot. De aandeelhouder is daarmee certificaathouder geworden en kan de certificaten verhandelen op de beurs.

Notariële akte
Voor de verkoop van aandelen moet een notariële akte opgesteld worden door de aandeelhouder. Groothandelsgebouwen N.V. i.l. wordt op de hoogte gebracht en zal na ontvangst van de akte het aandeelhoudersregister muteren. Adreswijzigingen worden pas na ontvangst van een schriftelijk verzoek opgenomen in het aandeelhoudersregister.

Stichting Administratiekantoor Groothandelsgebouwen

Stichting Vereffening Groothandelsgebouwen
Weena 210, 3012 NJ Rotterdam
Ingeschreven onder KvK-nummer: 71759352

Terug naar het overzicht van investor relations

investor relations Terug naar investor relations