Geplaatst op: 22 januari 2018

NKT: met een global mindset een succesvol team samenstellen

NKT: met een global mindset een succesvol team samenstellen

Huurder in beeld

Ulf Anderson (Manager) en Leo van der Pols (Business & sales development) werken beide voor NKT; een wereldwijde leverancier van stroomkabels. Maart 2017 werd de Nederlandse vestiging van het Deense bedrijf opgericht. Zij gingen meteen van start met een kantoor in het Groot Handelsgebouw. Met hun global mindset wisten Ulf en Leo een interessante groep medewerkers om zich heen te verzamelen.

Vertel eens over NKT.

Leo: NKT maakt sinds 1891 allerlei soorten stroomkabels. Kabels voor thuis, maar ook kabels voor offshore gebruik. Ons vestiging in het Groot Handelsgebouw is vooral gericht op de offshore industrie. Wij hebben het dan over grote kabels met de hoogste voltages. Een kabel kan wel een diameter van 30 centimeter hebben en meer dan 100 kilo per meter wegen.

Bij een nieuw bedrijf hoort ook een nieuw team. Hoe hebben jullie dat aangepakt?

Ulf: Wij willen een platform vormen voor Nederlands en buitenlands talent. Omdat wij zowel kortdurende lokale als langdurende internationale projecten hebben, is flexibiliteit erg belangrijk. Het team bestaat voornamelijk uit gespecialiseerde engineers die veel, zo niet alles, van de zeebodem en de zee weten.

Leo: Ons team bestaat met name uit jong talent. Jonge mensen brengen dynamiek, motivatie en enthousiasme.

Ulf: Het team bestaat uit 20 personen en 10 nationaliteiten. Zelf kom ik uit Zweden en onze medewerkers komen van China tot Zuid-Afrika. Op het gebied van genderdiversiteit doen wij het naar offshore begrippen ook goed, met 4 dames in ons team.

Is diversiteit een bewuste keuze?

Ulf: Wij zoeken altijd de beste persoon voor een functie. Bij de selectie letten wij niet op nationaliteit, leeftijd of geslacht. Als je de juiste kwalificaties hebt en in het team past, ben je van harte welkom.

Op welke manier beïnvloedt diversiteit de samenwerking?

Ulf: Het mooie is dat iedereen een eigen perspectief en aanpak heeft. Om eerlijk te zijn, kan dat soms interessante werkoverleggen opleveren. Als je aan een Nederlander of aan een Brit vraagt wat zij van een bepaald onderwerp vinden, blijven zij maar doorpraten. In andere culturen is het minder vanzelfsprekend dat een manager de mening van een medewerker vraagt en zullen zij ook niet snel zeggen wat zij van iets vinden. Natuurlijk is er één persoon die de beslissing neemt, maar vooraf wil ik altijd openlijk kunnen discussiëren. ‘It’s okay to disagree’. Ons team bestaat uit intelligente mensen en iedereen heeft recht op een eigen mening. Ik denk dat wij met die mindset het beste uit het team kunnen halen.

Waarom hebben jullie voor het Groot Handelsgebouw gekozen?

Ulf: De ligging van het Groot Handelsgebouw is ideaal. Vanuit het Centraal Station is Schiphol heel gemakkelijk te bereiken. Een deel van onze medewerkers woont bovendien niet in Nederland. Zij wonen bijvoorbeeld in Engeland en reizen dan op maandag naar Rotterdam en gaan voor de weekenden weer terug naar huis.

Voor ons is het ook belangrijk dat wij 24/7 in ons kantoor terecht kunnen. Het maakt trouwens niet uit wanneer je hier komt, er gebeurt altijd iets in het Groot Handelsgebouw. Mensen trekken in een kantoor of verhuizen naar een ander kantoor in het gebouw. Het is heel dynamisch.

Leo: Toen NKT een vestiging in Nederland ging openen hebben wij direct gezegd ‘Rotterdam is de enige logische keuze’. De sfeer en de maritieme omgeving passen goed bij ons. Rotterdam is ook een aantrekkelijke woonomgeving voor ons personeel.

Ulf: Rotterdam is een kosmopolitische omgeving, bijna vergelijkbaar met New York. Rotterdam is voor 60% met buitenlandse afkomst, toch? Ik kan mij geen betere plek voorstellen voor een multiculturele vestiging.

Wat is jullie favoriete plek in het gebouw?

Leo: Ons eigen kantoor!

Ulf: Wij hebben het beste kantoor in het Groot Handelsgebouw. 7e verdieping met prachtig uitzicht over de stad en de havens.

Leo: En laten wij de lunches op het dak niet vergeten. Wij maken ook graag gebruik van de andere ondernemers in het gebouw, zoals Tabac & Gifts, ’t Winkeltje, Engels, Nimsys, Rijnja Repro en zelfs het IND loket. De restaurants en barretjes hebben wij ook al uitgeprobeerd. Het bevalt goed.

Ulf, lachend: Het voelt bijna als thuis.

www.nkt.com | Unit C7.082
Foto: Antim Photography – www.antim.nl | Unit E1.174.2

Terug naar het overzicht van nieuws

nieuws