Geplaatst op: 28 mei 2019

The PokéBox: recept voor succes

The PokéBox: recept voor succes

Huurder in beeld

Hench Hsu en Anhkhoa Dang wisten in anderhalf jaar tijd 2 restaurants te openen. Na een succesvolle opening van The PokéBox op de Posthoornstraat startten zij een paar maanden geleden een tweede vestiging in het Groot Handelsgebouw. ‘Wij hebben bewust voor het Groot Handelsgebouw, het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland, gekozen. De locatie is dicht bij Rotterdam Centraal Station en dicht bij onze eerste zaak. Ik voel me hier al helemaal thuis.’

Verrassende ontmoeting

Twee jaar geleden hadden Hench en Anhkhoa niet kunnen bedenken dat zij de eigenaren van twee horecazaken zouden zijn. Sterker nog, zij kenden elkaar op dat moment nog niet eens. ‘Wij woonden naast elkaar en zeiden elkaar wel gedag, toch spraken elkaar nooit,’ vertelt Hench (foto). ‘Ik vertelde aan een vriend dat ik een pand voor een horecazaak ging bezichtigen en die zei dat ik Anhkhoa mee moest nemen. Hij komt net als ik uit een horecafamilie en had al ervaring met bezichtigingen en verbouwingen. Ik heb Anhkhoa toen bij de bezichtiging ontmoet.’

‘Het had een recept voor een ramp kunnen zijn’

Nieuwe koers

In die periode stond Anhkhoa op het punt om naar Vietnam te emigreren. Hij had zijn woning en auto verkocht en zijn baan opgezegd. Direct na de bezichtiging bedacht Anhkhoa zich. ‘Hij vond het een ideale locatie voor een pokézaak en stelde voor om deze samen te starten. Na een brainstormsessie kwamen wij erachter dat wij dezelfde ideeën hadden. Anhkhoa heeft dezelfde middag zijn moeder gebeld om te vertellen dat hij niet zou emigreren. Hij is wel naar Vietnam geweest, maar alleen voor vakantie. Onze samenwerking was een impulsieve actie. Het had een recept voor een ramp kunnen zijn,’ lacht Hench. Twee maanden na de bezichtiging, in december 2017, openden zij hun eerste The PokéBox.

Liefde en passie voor horeca

‘Anhkhoa en ik vullen elkaar goed aan. Ik heb een marketingachtergrond en Anhkhoa komt uit de financiële wereld. Nu zijn wij vrienden, destijds nog niet. Daardoor konden wij heel kritisch zijn. Dat is ook zo gebleven. Wij hebben beiden heel veel liefde en passie voor horeca. Onze ouders hebben ons geleerd dat het belangrijk is extra service te bieden. Dat vinden wij ook belangrijk in de training voor ons personeel. Zo hou je het niet alleen leuk voor de klant, maar ook voor jezelf.’

‘Zo hou je het niet alleen leuk voor de klant, maar ook voor jezelf’

Duurzaamheid en gezond eten

‘Net als onze klanten vinden wij duurzaamheid en gezond eten belangrijk. Schmidt Zeevis is onze visleverancier en daar zijn wij heel trots op. Ook serveren wij biologische sapjes en drankjes van onder andere Lemonaid. Met deze leveranciers leveren wij eerlijke producten. Onze klanten worden daar heel blij van. Poké is een echte traktatie en klanten kijken ernaar uit om bij ons te eten. Dat maakt het werk ontzettend leuk,’ besluit Hench.

 

The PokéBox | Weena 689

Foto: Antim Photography | Unit E1.174.2

Terug naar het overzicht van nieuws

nieuws Terug naar nieuws