Geplaatst op: 10 april 2019

VINN: van droom naar werkelijkheid

VINN: van droom naar werkelijkheid

Huurder in beeld

Vincent van Drunen was belastingadviseur bij DRV Accountants & Adviseurs toen hij bedacht dat hij een uitgestelde droom nu waar wilde maken. Tijdens zijn studie werkte hij al in de horeca. Hij begon als barmedewerker en eindigde 8 jaar later als manager. Een eigen horecazaak opzetten was een droom voor later. Daar kwam onverwacht verandering in. ‘Ik zag zo’n standaard Facebookbericht waarin stond dat je alleen spijt kunt hebben van die dingen die je niét hebt gedaan. Ik zie wel vaker van dit soort berichten, maar deze keer raakte het mij om de een of andere reden,’ vertelt Vincent. Hij boekte een ticket naar Turkije en maakte daar een bedrijfsplan. Drie weken later was het rond: Vincent had een eigen zaak.

‘Met VINN willen wij een snelle lunch bieden, met een goede prijs en van hoge kwaliteit.’

Ontbijten, lunchen en borrelen

Hij koos voor een locatie in het Groot Handelsgebouw midden in het zakelijk hart van Rotterdam. De zaak kreeg de naam VINN. Je kunt er vanaf 07.00 uur ontbijten, lunchen en borrelen. ‘Toen ik zelf op kantoor werkte merkte ik dat er voor de lunch eigenlijk maar twee mogelijkheden waren. Een snack of een uur lang uitgebreid lunchen. Daartussen was niets mogelijk. Met VINN willen wij een snelle lunch bieden, met een goede prijs en van hoge kwaliteit.’

‘Ik wil het mensen naar hun zin maken.’

Bourgondisch leven

Op de website prijkt de tekst “wij zijn van het bourgondische leven: een glas wijn bij de lunch is bij VINN dan ook eerder regel dan uitzondering.” Vincent is een bevlogen ondernemer met hart voor zijn zaak. ‘Ik wil het mensen naar hun zin maken. Bij een eigen zaak is het heel gaaf dat je zelf in control  bent. Ik kan overal zelf over beslissen en in de horeca kun je direct zien wat wel of niet werkt.’ Sinds kort heeft hij twee medewerkers in dienst. ‘Anouk en Wendy ken ik al langere tijd. Er wordt wel eens gevraagd of het om een familiebedrijf gaat, maar dat is niet het geval. De sfeer is er wel naar, want wij kennen elkaar al jaren en kunnen heel eerlijk tegen elkaar zijn.’

Ambities

Vincent wil VINN tot een begrip in het Groot Handelsgebouw laten uitgroeien. ‘In 2019 wil ik meer evenementen organiseren, ook voor het zakelijke publiek. De eerste maanden hebben wij wijnproeverijen georganiseerd en dat concept willen wij verder uitbreiden. In de zomer komt er een nieuw terras. Daar kijk ik zelf ook naar uit.’

 

VINN | Weena 701
Foto: Antim Photography | Unit E1.174.2

Terug naar het overzicht van nieuws

nieuws Terug naar nieuws