Geplaatst op:

Tentoonstelling Kunsthal verlengd!

Tentoonstelling Kunsthal verlengd!

Ik sta hier goed. 65 jaar Groot Handelsgebouw

De tentoonstelling ‘Ik sta hier goed. 65 jaar Groot Handelsgebouw’ wordt wegens succes verlengd. Je kunt de tentoonstelling nog tot en met zondag 10 februari in het auditorium van Kunsthal Rotterdam bewonderen. Ben je nog niet geweest? Pak dan nu je kans.

De levenswandel van een rijksmonument

De tentoonstelling brengt de levenswandel van het Groot Handelsgebouw in beeld. Je krijgt bijzonder archiefmateriaal zoals films, foto’s en documentatie te zien. Over de mindere tijden en over een heuse comeback na de uitvoerige renovatie in 2005.  Kunsthal Rotterdam brengt de geschiedenis van hét icoon van de wederopbouw tot leven

‘U doet mij denken aan mijn vrouw. Die zoekt ook al vijfentwintig jaar naar schoenen die van binnen groot zijn en van buiten klein.’ – Architect Huig Maaskant, in antwoord op bezwaren tegen de grootte van het Groot Handelsgebouw

Huurders en bewoners

In de tentoonstelling komen ook verhalen van Rotterdamse huurders en bewoners aan bod, zoals die over een nijlpaard in de personenlift, of een mysterieuze zeilboot die tijdens de bouw tussen de derde en vierde etage hing. Over een pastoor die auto’s zegende op de weg die door het gebouw loopt, over een kleine supermarkt in de kelder die liever niet gevonden wil worden, en over vier ‘verstopte’ woningen in het gebouw.

Kom jij ook een kijkje nemen?

De tentoonstelling is tot en met 10 februari in het auditorium van Kunsthal Rotterdam te bewonderen. Kijk op de website voor bezoekersinformatie.

Terug naar het overzicht van nieuws

nieuws Terug naar nieuws