Geplaatst op: 01 oktober 2018

Groot Handelsgebouw in de Kunsthal

Groot Handelsgebouw in de Kunsthal

Ik sta hier goed. 65 jaar Groot Handelsgebouw

Kunsthal Rotterdam viert het 65-jarig bestaan van het Groot Handelsgebouw met een tentoonstelling in hun auditorium. Je kunt de tentoonstelling vanaf zondag 14 oktober bewonderen. Het Groot Handelsgebouw behoort tot de iconen van de stad Rotterdam. Het ontwerp van architect Huig Maaskant speelde een sleutelrol in de Nederlandse wederopbouwarchitectuur, en heeft sindsdien niets aan kracht ingeboet.

De levenswandel van een rijksmonument

De tentoonstelling brengt de levenswandel van het Groot Handelsgebouw in beeld. Je krijgt bijzonder archiefmateriaal zoals films, foto’s en documentatie te zien. Over de mindere tijden en over een heuse comeback na de uitvoerige renovatie in 2005. Kunsthal Rotterdam brengt de geschiedenis van het Groot Handelsgebouw tot leven.

‘U doet mij denken aan mijn vrouw. Die zoekt ook al vijfentwintig jaar naar schoenen die van binnen groot zijn en van buiten klein.’ – Architect Huig Maaskant, in antwoord op bezwaren tegen de grootte van het Groot Handelsgebouw

Huurders en bewoners

In de tentoonstelling komen ook verhalen van Rotterdamse huurders en bewoners aan bod, zoals die over een nijlpaard in de personenlift, of een mysterieuze zeilboot die tijdens de bouw tussen de derde en vierde etage hing. Over een pastoor die auto’s zegende op de weg die door het gebouw loopt, over een kleine supermarkt in de kelder die liever niet gevonden wil worden, en over vier ‘verstopte’ woningen in het gebouw.

Kom jij ook een kijkje nemen?

De tentoonstelling is vanaf zondag 14 oktober in het auditorium van Kunsthal Rotterdam te bewonderen. Kijk op de website voor bezoekersinformatie.

Terug naar het overzicht van nieuws

nieuws